Een luchtaanval in het noorden van Jemen heeft tientallen mensen het leven gekost. Het hoofd van een gezondheidsdienst in de provincie Sa'dah en het Internationale Rode Kruis (ICRC) spreken over 43 doden en 61 gewonden. Veel slachtoffers waren kinderen die in een schoolbus zaten.

Volgens het Rode Kruis werd de bus geraakt toen het voertuig over een markt reed. Na de aanval werden tientallen doden en gewonden een plaatselijke ziekenhuis binnengebracht. Onder de dodelijke slachtoffers waren 29 kinderen onder de vijftien jaar.

De hulporganisatie benadrukt dat strijdende partijen verplicht zijn burgers te beschermen.

Het is nog onduidelijk hoeveel doelen in het gebied gebombardeerd zijn en hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn. Een televisiestation van de Houthi-rebellen bericht over 39 doden en 51 gewonden.

De internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië zegt een tegen de Houthi's gerichte operatie uitgevoerd te hebben. De coalitie stelt dat het ging om een "legitieme militaire operatie" die "overeenkomstig internationale humanitaire wetgeving" uitgevoerd is.

Veel burgerslachtoffers in Jemen

De opstandelingen zouden eerder een raketaanval op het zuiden van Saudi-Arabië hebben uitgevoerd. Dat land staat aan het hoofd van een internationale coalitie die de Houthi's bestrijdt in Jemen. Bij de bombardementen door de coalitie wordt de burgerbevolking van het land niet ontzien.

De Houthi's hebben op hun beurt tientallen raketten op het noordelijke buurland afgevuurd.