Een 39-jarige Nederlander is in Zwitserland verongelukt nadat hij in een rivier in de problemen was gekomen. Het lichaam van de man is woensdag na een zoektocht van een dag gevonden.

Het slachtoffer is Sietse Greving, predikant van de gereformeerde kerk in Alkmaar en vader van vier kinderen, maakte Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad donderdag bekend op Twitter.

Het incident vond plaats in de rivier Kander in de plaats Reichenbach, meldt de politie van het kanton Bern. Greving zou het water zijn ingegaan ter hoogte van de lokale luchthaven.

Bij de politie kwam dinsdag een melding binnen over een persoon die in de rivier in de problemen was geraakt en vervolgens uit het zicht was verdwenen. Meerdere hulpdiensten werden ingezet bij de zoektocht naar de man. 

Zijn lichaam werd woensdag aangetroffen. Ambulancemedewerkers konden niks meer voor hem betekenen. De politie doet onderzoek naar het incident.

Eerder deze week kwam een andere Nederlander in het zuiden van Zwitserland om het leven. De zestigjarige man gleed uit tijdens het bergbeklimmen en viel 300 meter de diepte in.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!