De Amerikaanse Democratische senator Bill Nelson van Florida zegt dat Russische hackers enkele verkiezingssystemen in Florida zijn binnengedrongen.

Als de systemen niet voldoende worden beschermd, zouden de hackers kiezers kunnen verwijderen voorafgaand aan de congresverkiezingen in november.

De senator deed zijn uitspraken in gesprek met de krant Tampa Bay Times. Vorige maand schreef Nelson samen met de Republikeinse senator Marco Rubio een brief over potentiële dreigingen bij de verkiezingen in de staat. De brief was gericht aan regionale toezichthouders.

"Wij kregen van de voorzitter van de inlichtingencommissie van de Senaat het verzoek om de toezichthouders in Florida te laten weten dat de Russen in hun systeem zitten", zei Nelson tegen de krant. De afdeling die toeziet op de verkiezingen ontkent informatie te hebben ontvangen om de verdenking van infiltratie te kunnen staven.

Nelson is voor zijn herverkiezing kandidaat voor de Democraten. De tegenstander van de Republikeinen bij de congresverkiezingen in november is Rick Scott. Hij is nu nog gouverneur van Florida.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!