De Belgische douane heeft opnieuw een grote drugsvangst gedaan in de haven van Antwerpen. Bij een controleactie werd 1.561 kilo cocaïne onderschept, meldt het ministerie van Financiën woensdag. Vrijdag was bij een drugsvangst al 1.727 kilo cocaïne in beslag genomen.

De nieuwe drugslading zat verborgen in een container met boomstammen afkomstig uit Colombia en heeft een straatwaarde van meer dan 75 miljoen euro.

Vrijdag ging het om een container met bananen uit Ecuador die in de Waaslandhaven werd gelost. Deze drugs hebben een geschatte straatwaarde van meer dan 80 miljoen euro.

Volgens EMCDDA, het drugsagenschap van de Europese Unie, neemt de beschikbaarheid van cocaïne in de EU toe. Cocaïne wordt vaker via noordelijke containerhavens binnengesmokkeld.

Volgens het agentschap zijn de Belgische havens daarbij steeds belangrijker. Bijna de helft van alle cocaïnevangsten in Europa wordt daar gedaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!