Reizigers op het vliegveld van Frankfurt moeten woensdag rekening houden met vertragingen en mogelijk ook annuleringen. Dit is de nasleep van de gedeeltelijke ontruiming van het vliegveld op dinsdag.

Een woordvoerder van de Duitse luchthaven laat weten dat vluchten die dinsdag vertraging opliepen op woensdag nog moeten worden verwerkt.

Een deel van de luchthaven werd dinsdag ontruimd, omdat een lid van een Frans gezin de beveiligde zone betrad terwijl de veiligheidscontrole nog niet was afgerond. Daarop ging het alarm af.

Reizigers en personeelsleden moesten een gedeelte van Terminal 1 verlaten. Dertienduizend passagiers werden hierdoor gedupeerd.

Deel luchthaven Frankfurt ontruimd
35
Deel luchthaven Frankfurt ontruimd

Luchthaven werd diezelfde dag nog vrijgegeven

In de middag werd de luchthaven weer vrijgegeven, maar 's nachts liep een aantal vluchten nog vertraging op vanwege naderend onweer. Het is nog onduidelijk wanneer het vliegveld weer volledig volgens schema zal opereren.

Door een vergelijkbaar incident werden eind vorige maand vele duizenden reizigers gedupeerd op het vliegveld in München. Daar omzeilde een vrouw de beveiliging, met een gedeeltelijke ontruiming tot gevolg. Honderden vluchten werden daarom geschrapt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!