Twee Nederlandse broers die worden verdacht van het mishandelen van een ober in Tsjechië, kunnen daar langer achter de tralies verdwijnen dan werd gedacht.

Het Tsjechische openbaar ministerie beschouwt de vechtpartij nu namelijk als een poging tot moord. Dit misdrijf kan worden bestraft met een gevangenisstraf van achttien jaar cel, bericht de krant Deník dinsdag. Het openbaar ministerie baseert zich op medisch onderzoek naar de ernst van de verwondingen.

De mannen waren in april betrokken bij de vechtpartij die in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging leidde. De ober had de mannen aangesproken, omdat ze op het terras hun eigen bier dronken. Daarna werd hij door de groep Nederlanders mishandeld.

Drie mensen uit de groep kregen later voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen konden vertrekken, omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen. De broers zitten nog vast.

Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag
54
Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!