Een Duits koppel is dinsdag veroordeeld voor het aanbieden van hun inmiddels tienjarige zoon aan pedofielen. Ook werd hij door hen misbruikt. Ze moeten tot 12,5 jaar de gevangenis in voor seksueel misbruik.

De rechtbank in Freiburg heeft de moeder (48) van het slachtoffer een celstraf van 12,5 jaar opgelegd, meldt het Duitse dagblad Die Welt dinsdag. Haar 39-jarige partner, die eerder al was veroordeeld voor kindermisbruik, moet twaalf jaar de gevangenis in. Ook is hij veroordeeld tot tbs.

Volgens de Duitse krant werd het slachtoffer twee jaar lang via het zogeheten dark web aan mannen aangeboden. Dit gebeurde vijftig à zestig keer. Beelden van het misbruik werden vervolgens via internet verspreid. Daarnaast werd de minderjarige jongen ook misbruikt en verkracht door zijn moeder en haar echtgenoot.

De Duitsers hebben hun daden toegegeven en uitgebreide verklaringen afgelegd. In het onderzoek naar het misbruik werden vervolgens nog zes andere mannen opgepakt. Ook deze verdachten zijn volgens Die Welt veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. 

Zo moet een 33-jarige man uit Spanje, die vier keer naar Duitsland reisde voor seks met het slachtoffer, tien jaar de gevangenis in. Hij verklaarde eerder zo'n 10.000 euro te hebben betaald voor zijn tijd met de jongen.

Koppel moet schadevergoeding betalen

Het koppel moet een schadevergoeding van in totaal 42.500 euro betalen aan de jongen en een tweede slachtoffer, een driejarig meisje dat ook door de vrouw en man seksueel werd misbruikt.

Met de jongen gaat het naar omstandigheden goed, meldt zijn advocaat. Het kind is door de Duitse autoriteiten ondergebracht bij een pleeggezin.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!