De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat zijn oudste zoon in 2016 in de Trump Tower een groep Russen heeft ontmoet om informatie te krijgen over Hillary Clinton.

De president en zijn zoon Donald Trump jr. hebben altijd gezegd dat de bijeenkomst ging over de adoptie van Russische kinderen door Amerikanen.

​In een tweet die Trump op zondag verstuurde, zegt de president dat de ontmoeting plaatsvond om informatie te krijgen over de toenmalige presidentskandidaat Clinton. Hij noemt de ontmoeting "volkomen legaal" en "iets dat altijd gebeurt in de politiek".

Trump ontkende in de tweet dat hij bezorgd is over mogelijke juridische consequenties voor zijn zoon. Dat hebben The Washington Post en CNN eerder gemeld. Hij herhaalde ook dat hij niets wist over de bijeenkomst.

Adopteren van Russische weeskinderen

De speciaal aanklager Robert Mueller doet onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingsstrijd van 2016. Een deel van dat onderzoek is gericht op de ontmoeting tussen Donald Trump jr. en een groep Russen in de Trump Tower op 9 juni 2016.

In een e-mail van Trumps zoon valt te lezen dat hij enthousiast was over de ontmoeting, omdat de Russen mogelijk schadelijke informatie hadden over Clinton.

Later zei Trump jr. dat de bijeenkomst vooral was gericht op de lobby tegen een sanctie die Amerikanen verbiedt Russische weeskinderen te adopteren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!