Het dodental na de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok is gestegen naar 82, meldt het hoofd van de rampenbestrijding.

De meeste slachtoffers vielen in het noorden van het eiland en lagen onder het puin van ingestorte gebouwen. Het is nog niet duidelijk hoeveel gewonden er zijn gevallen.

Lombok werd zondag getroffen door een beving met een magnitude van 6.9. De beving vond volgens USGS plaats op 31 kilometer diepte, aan de noordkant van het eiland. 

Na de beving is een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar deze werd ongeveer negentig minuten na de beving weer ingetrokken. Er werd alleen een mini-tsunami van 13 centimeter hoogte waargenomen aan de noordkust van Lombok.

Mensen brengen nacht door in buitenlucht

Een woordvoerder van de rampenbestrijding zegt dat duizenden mensen zijn geëvacueerd uit hun huizen naar veilige plekken in de openlucht. Het Rode Kruis meldt dat veel mensen uit vrees voor instortingsgevaarde de nacht in de buitenlucht hebben doorgebracht. Ook worden nog veel naschokken gevoeld en dat leidt tot paniek.

Een medewerker van het Rode kruis laat weten dat de hulporganisatie mensen ter plaatse ondersteunt met dekens en psychosociale hulp. De schade in Noord-Lombok is volgens de medewerkers "best aanzienlijk". Er zijn veel huizen verwoest.

Vorige week zondag werd Lombok ook al opgeschrikt door een aardbeving. Die eiste zeventien levens. Ook raakten ruim 150 mensen gewond.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!