Venezuela heeft zes verdachten gearresteerd voor de mislukte aanslag met bomdrones op president Nicolás Maduro, maakt de minister van Binnenlandse Zaken zondag bekend.

De drones met explosieven gingen zaterdagavond af tijdens een toespraak van Maduro in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. De president bleef ongedeerd, maar zeven soldaten van de nationale garde raakten door de explosie gewond.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken wordt een van de verdachten ook verdacht van betrokkenheid bij een aanval op een militaire basis.

Een andere verdachte zou in 2014 betrokken zijn geweest bij protesten tegen de zittende regering.

'Geholpen door de Verenigde Staten'

Na de aanslag sprak Maduro over een complot van rechts. Hij schreef de poging toe aan de vertrekkende Colombiaanse president, Juan Manuel Santos en "extreemrechts" in Venezuela.

Zij zouden daarbij zijn geholpen door de Verenigde Staten. De financiers van de aanslag zouden in de Amerikaanse staat Florida wonen.

John Bolton, de nationaal veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zegt dat zijn land niets te maken heeft met de explosieven.

"Ik kan ondubbelzinnig zeggen dat er bij dit incident geen overheidsbemoeienis van de VS is", zei Bolton in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!