In Bangladesh wordt zondag nog steeds door duizenden studenten geprotesteerd tegen roekeloos rijdende chauffeurs. Al tientallen mensen zijn gewond geraakt bij de demonstraties.

Om de protesten te beëindigen heeft politie ingegrepen met traangas en wapenstokken. Ook zijn er berichten van lokale media over rubberen kogels die zijn afgeschoten, maar autoriteiten ontkennen dat.

De demonstraties duren al acht dagen. De aanleiding hiervoor was de dood van twee studenten vorige week. De slachtoffers werden overreden door een roekeloze buschauffeur.

Premier belooft actie

De regering heeft inmiddels toegezegd harder op te treden in het verkeer. "Ons politiekorps is gestart met een actie van een week om discipline terug te krijgen op de wegen", aldus premier Sheikh Hasina bij een persconferentie zondag. 

Studenten blokkeerden zondag alsnog meerdere wegen en verstoorden het verkeer. Wel bleven er toegangswegen beschikbaar voor ambulances.

Ambassadeur VS aangevallen in hoofdstad

De Verenigde Staten laten zondag weten dat een voertuig van de ambassade met daarin de ambassadeur is aangevallen door bewapende mannen in de hoofdstad Dhaka. Enkele mannen zaten op motoren.

Zowel de ambassadeur als haar medewerkers en beveiligingsteam zijn niet gewond geraakt bij de aanval. Wel zijn twee voertuigen licht beschadigd geraakt. Het is onduidelijk of de aanval te maken heeft met de rellen in de stad.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!