In Portugal woeden tientallen bosbranden. De grootste brand woedt in het bergachtige gebied in de buurt van Monchique, ten noorden van de Algarve.

Het persbureau Lusa meldde dat alleen al bij Monchique zevenhonderd brandweerlieden en tweehonderd blusvoertuigen en een onbekend aantal helikopters zijn ingezet. Door de sterke wind en de hoge temperaturen verloopt het bluswerk moeizaam.

Volgens de Portugese krant Publico woeden verspreid over heel Portugal ongeveer dertig branden. Voor het bestrijden daarvan zijn 1.600 brandweerlieden, een onbekend aantal blusvoertuigen en circa twintig blusvliegtuigen ingezet.

Portugal kampt al dagen met extreme hitte. In grote delen van het land stegen de temperaturen dit weekend tot boven de 40 graden. 

In de zomer van 2017 vielen er in Portugal 64 doden door bosbranden. Om slachtoffers te helpen voorkomen, verstuurt de dienst burgerbescherming tegenwoordig berichtjes naar mobiele telefoons. Publico meldde dat alleen zaterdag al zeven miljoen mensen een berichtje hebben gekregen waarin ze werden gewaarschuwd voor bosbranden of de risico's daarop.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!