In Zwitserland zijn zaterdag twee vliegtuigen neergestort. Hierdoor zijn zeker vier personen omgekomen. Het dodental kan verder oplopen omdat er nog geen officiële cijfers zijn over de crash met het tweede toestel.

Zaterdagochtend stortte ten zuiden van Luzern, bij de Ränggbergpas, een klein privévliegtuig neer. Geen van de inzittenden, een gezin met twee kleine kinderen, overleefde het ongeluk. Op de plaats van de crash brak brand uit. Het felle vuur moest eerst vanuit de lucht door helikopters worden geblust, voordat hulpverleners ter plaatse konden gaan.

Aan het begin van de avond stortte op de westelijke flank van de berg Piz Segnas, niet ver van de grens met Liechtenstein, een tweede vliegtuig neer. Het gaat om een historisch toestel.

Volgens lokale media zijn er geen overlevenden. Aan boord was ruimte voor twintig personen, zeventien passagiers, twee piloten en een stewardess. Volgens de Zwitserse media was de vlucht uitverkocht. Het wrak ligt op 2.540 meter hoogte.

Na de crash kwam een grote reddingsoperatie op gang, waarbij onder meer vijf helikopters werden ingezet. Boven het gebied is een vliegverbod ingesteld dat tot zeker zondagavond duurt.

Het toestel is een Junkers Ju-52 meldt de eigenaar, het Zwitserse luchtvaartbedrijf Ju-Air, op zijn website. De Ju-52 is een in Duitsland gebouwd driemotorig vliegtuig dat voor het eerst vloog in 1932.

Over de oorzaken van de ongelukken is nog niets bekend.