Tientallen studenten zijn zaterdag gewond geraakt tijdens demonstraties tegen roekeloos rijdende chauffeurs. Agenten hebben onder meer traangas ingezet tegen de betogers.

Ook is de wapenstok gebruikt om de protesten neer te slaan. Volgens lokale media heeft de politie ook met rubberen kogels geschoten, maar dit wordt ontkend door agenten. 

Een arts zegt tegen persbureau AFP dat er zelfs meer dan honderd studenten gewond zijn geraakt. Ze vertonen letsel dat overeenkomt met de verwondingen die mensen oplopen als ze neergeschoten worden met rubberen kogels. Enkele studenten zouden er slecht aan toe zijn. 

De demonstraties duren al een week. De aanleiding hiervoor is de dood van twee studenten vorige week. De slachtoffers werden overreden door een roekeloos rijdende buschauffeur. 

Op het hoogtepunt deden er wel tienduizenden studenten mee aan de betogingen, waarin verkeersveiligheid wordt geëist. Volgens de WHO komen jaarlijks ongeveer 21.000 mensen om het leven in Bangladesh als gevolg van ongelukken in het verkeer.

Extreem volle treinen door protesten Bangladesh
41
Extreem volle treinen door protesten Bangladesh