Zeker 26 mensen zijn donderdag omgekomen door een luchtaanval op een haven en vismarkt in de stad Hodeidah in Jemen. De aanval zou zijn uitgevoerd door de coalitie die onder leiding van Saoedi-Arabië tegen de Houthi-rebellen strijdt.

Een medewerker van hulporganisatie Save the Children, die het ziekenhuis steunt, zei dat er lichamen op straat lagen. Het Rode Kruis liet weten medische apparatuur naar het ziekenhuis te sturen. Er zouden na de aanval zeker vijftig mensen in kritieke toestand opgenomen zijn.

De luchtaanvallen zouden zijn uitgevoerd door de coalitie die onder leiding van Saoedi-Arabië tegen de Houthi-rebellen strijdt. De coalitie weerspreekt dat. Een woordvoerder beschuldigde de Houthi's er op Al Arabiya TV van de burgers gedood te hebben.

Medische bronnen zeggen dat minstens 26 mensen omgekomen zijn. Een nieuwsagentschap van de Houthi's bericht dat er door de aanval veertig doden zijn gevallen.

Hodeidah is momenteel in handen van de Houthi's. De tegenstanders van de rebellen waren in juni begonnen met een offensief om de belangrijke stad te veroveren, maar boekten weinig terreinwinst.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!