De Amerikaanse politie heeft een man opgepakt die in een attractiepark een achtjarige jongen van een hoge waterglijbaan heeft gegooid.

De verdachte bekende later dat hij zich ergerde aan de wachttijd, berichten Amerikaanse media donderdag. Het kind liep door de val van ruim 9 meter meerdere botbreuken op.

De aanval kwam volgens getuigen uit het niets. De dader stond achter de jongen te wachten op zijn beurt. ''Er was geen ruzie, geen geduw en geen gesprek. Deze persoon gooide gewoon dit arme kind omlaag'', zei de lokale politiechef. De achtjarige belandde op het beton en moest daarna meerdere keren worden geopereerd.

De politie zegt dat de verdachte een ontwikkelingsstoornis heeft. De man was onder begeleiding in het Apple Valley Aquatic Center, maar het is onduidelijk of deze begeleider ook in de rij stond.

De politie spreekt over een uniek incident. Het park trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers, maar in twintig jaar tijd zou nooit iets vergelijkbaars zijn voorgevallen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!