De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft de Europese Commissie 30 miljoen euro aan financiële steun gevraagd om de toenemende migratie het hoofd te bieden. 

Een commissiewoordvoerder heeft woensdag laten weten dat Spanje extra financiële steun kan verwachten, maar kon nog geen bedrag noemen. Wel is aangegeven dat de zaak een hoge prioriteit heeft.

De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft aan Sánchez laten weten dat Spanje en ook Marokko de volle steun van de commissie hebben bij het vinden van een antwoord op de hogere aantallen migranten via het westelijk deel van de Middellandse Zee.

Onlangs bleek dat langs die route inmiddels meer mensen Europa binnenkomen dan via Italië en Griekenland. EU-commissaris van Migratie, Dimitris Avramopoulos, brengt binnenkort een bezoek aan Spanje.

Griekenland

De Europese Commissie kende Griekenland woensdag 37,5 miljoen euro extra noodhulp toe om de omstandigheden voor migranten te verbeteren. Het geld is bedoeld voor onder meer voedsel, gezondheidszorg, tolken en extra opvangfaciliteiten op het Griekse vasteland.

Athene heeft sinds 2015 al 1,6 miljard euro steun gekregen uit Brussel voor migratie gerelateerde zaken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!