Een Nederlander is zondag in Tadzjikistan door een aanrijding om het leven gekomen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De man was met een groep op fietsvakantie in het Aziatische land.

De 56-jarige man behoorde tot een groep fietstoeristen die door een auto werd aangereden. Het incident eiste vier levens. Een 58-jarige Nederlandse vrouw moest vanwege haar verwondingen naar het ziekenhuis.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de families van de Nederlanders inmiddels op de hoogte gebracht. De groep bestond uit zeven fietsers. 

De lokale autoriteiten gaan uit van een verkeersongeluk, maar onderzoeken toch of er sprake was van een opzettelijke aanval. "Andere opties, zoals diefstal en terrorisme, worden ook bekeken", aldus de minister van Binnenlandse Zaken.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan geen mededelingen doen over de toedracht van het incident.

Slachtoffers

Het Tadzjiekse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat drie personen op slag dood waren. Het vierde slachtoffer bezweek in het ziekenhuis. 

Eerder maakte de Amerikaanse ambassade in het land bekend dat twee Amerikanen als gevolg van de aanrijding om het leven zijn gekomen. Maandag werd bekend dat het vierde dodelijke slachtoffer uit Zwitserland komt.

Het incident gebeurde in de regio Danghara in het zuidwesten van Tadzjikistan, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dushanbe.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!