De negentienjarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis die sinds zaterdag werd vermist op Cuba, is woensdag gevonden. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de vrouw met haar ouders herenigd is. Die vlogen naar Cuba om naar hun dochter op zoek te gaan. Een medewerker van de Nederlandse ambassade in Havana was bij de hereniging.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt blij te zijn "met de goede afloop". Hij bedankt de Cubaanse autoriteiten voor de inspanningen om haar weer terug te vinden.

De jonge vrouw reisde op 7 juli af naar het Caribische eiland. Zaterdag zou ze naar Nederland terugvliegen, maar ze kwam nooit aan. Haar familie had op 21 juli voor het laatst contact met haar. Toen vertelde ze dat ze haar bankkaart verloren had, sinds woensdag 18 juli geen geld meer had en dat ze zich ziek voelde.

Op het eiland was een uitgebreid onderzoek naar aanknopingspunten rondom de vermissing gestart. Reisorganisaties en diverse lokale autoriteiten werden geraadpleegd voor informatie over waar de vrouw zich zou kunnen bevinden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!