Een negentienjarige vrouw uit het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis wordt sinds enkele dagen vermist op Cuba. Ze reisde op 7 juli alleen naar het Caribische eiland. Zaterdag zou de vrouw terugvliegen naar Nederland, maar ze is hier nooit aangekomen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is bekend met de vermissingszaak en heeft contact met de familie. ''De Nederlandse ambassade op Cuba zoekt momenteel uit wat er aan de hand is'', aldus een woordvoerder.

''De laatste keer dat we contact met haar hadden, was op 21 juli'', aldus haar vader. "Ze vertelde dat ze haar bankkaart had verloren en sinds woensdag 18 juli geen geld meer had. Ze voelde zich ook ziek. ''Zonder geld, eten en een slaapplaats, hebben we haar geadviseerd om naar de Nederlandse ambassade te gaan, maar ze is daar nooit aangekomen.''

De vrouw had dagelijks meerdere keren contact met haar ouders. ''Er is nu volledige radiostilte en ze moest terugvliegen naar Nederland. We zijn bang dat haar iets ernstigs is overkomen'', aldus de vader.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!