De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft koeltjes, maar ferm gereageerd op de dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump.

Zarif zette zijn reactie op Twitter, het medium waarop Trump maandag zelf keihard naar Iran uithaalde.

"Beschouw ons als niet onder de indruk. De wereld hoorde dergelijk getier enkele maanden geleden al. En de Iraniërs horen het al veertig jaar, zij het op een meer beschaafde manier", verwijst Zarif naar de slechte relatie tussen Iran en de VS sinds de Iraanse Revolutie in 1979.

"Wij bestaan al enkele millennia en hebben in die tijd vele rijken ten onder zien gaan, waaronder dat van onszelf, die langer bestonden dan sommige landen. Pas op!"

Tweet nieuw hoogtepunt in ruzie Iran en VS: Een overzicht
204
Tweet nieuw hoogtepunt in ruzie Iran en VS: Een overzicht

Trump

Trump haalde maandag keihard uit naar Iran en zijn president Hassan Rouhani. "Bedreig de VS nooit meer, of er volgen consequenties die slechts weinigen in de geschiedenis meegemaakt hebben", aldus de Amerikaanse president via Twitter.

Die harde bewoordingen waren weer een reactie op een toesprak van Rouhani, waarin de Iraanse president de VS waarschuwde dat het "spijt zou krijgen" als het bleef "spelen met de staart van de leeuw".

Pompeo

Ook Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, had zeer sterke bewoordingen voor Iran. Zo vergeleek hij de Iraanse regering zondag tijdens een toespraak met de maffia. Tevens beschuldigde hij de leiders van Iran van "corruptie en zelfverrijking".

De politieke leiders van Iran, zoals Rouhani en minister Zarif, zijn volgens Pompeo "niets meer dan stromannen van de ayatollah (Ali Khamenei, red.) om het internationale bedrog in stand te houden".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!