De twaalf Thaise jongens en hun voetbalcoach hebben de duiker herdacht die bij de reddingsactie om het leven kwam. Dat meldt het Thaise ministerie van Gezondheid zondag.

"Ze huilden en condoleerden door berichtjes te schrijven op een tekening van luitenant-commandant Saman en hielden een minuut stilte", laat het ministerie in een statement weten. Op foto's van het ministerie zijn de jongens te zien, terwijl ze om een tekening van de overleden duiker heenzitten.

De overleden reddingsduiker, een voormalig lid van de Thaise elite-eenheid van de mariniers, kwam op 6 juli om het leven. Bij een actie om zuurstoftanks te installeren langs de potentiële vluchtroute, verloor hij zijn bewustzijn. Volgens de Thaise autoriteiten was de duiker op de weg terug uit de grot toen hij onwel werd. Hij had niet meer voldoende perslucht voor de terugweg.

Het Thaise voetbalteam werd dinsdag na een reddingsactie van drie dagen gered uit een grot in Noord-Thailand. De jongens en hun coach zaten daar sinds 23 juni vast.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!