De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto wil dat de Verenigde Staten zo snel mogelijk gezinnen herenigen die aan de grens zijn gescheiden. Hij zei dat vrijdag tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Het Mexicaanse staatshoofd vindt dat er een blijvende oplossing moet komen met het welzijn van de kinderen als belangrijkste doel.

De VS kreeg wereldwijd kritiek door het verscherpen van de regels waardoor kinderen bij de grens met Mexico van hun ouders werden gescheiden als ze illegaal het land waren binnengekomen. De regel is inmiddels teruggedraaid, maar lang niet alle kinderen zijn weer terug bij hun ouders.

Pompeo had ook een ontmoeting met de nieuw gekozen president Andres Manuel Lopez Obrador. Tijdens dat gesprek zei de minister van Buitenlandse Zaken dat de Amerikaanse President Donald Trump de banden met Mexico wil verbeteren. 

Het was het eerste bezoek van Pompeo aan Mexico. Beide landen staan op gespannen voet omdat de Amerikaanse president Donald Trump een muur op de grens wil neerzetten om illegale migranten buiten te houden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!