De juwelier uit het Belgische dorp Oostakker die zaterdagmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Wat die voorwaarden zijn, is niet bekendgemaakt.

De juwelier had na de overval op straat geschoten op zijn belagers die er op een bromfiets vandoor gingen. De persoon achter op de brommer werd dodelijk getroffen, aldus de woordvoerder van het parket. De andere overvaller is nog voortvluchtig. De overvallers hebben volgens het politieonderzoek zelf niet geschoten.

De man werd voorgeleid op verdenking van doodslag. Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake kan zijn van zelfverdediging.

"De man werkt zeer goed mee aan het onderzoek", aldus de woordvoerder. "Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen. De juwelier zou geschopt en geslagen zijn en bedreigd met een vuurwapen. Ook de aanwezige familieleden van de juwelier en klanten zouden bedreigd zijn met een vuurwapen."