Twee leraren, een schooldirecteur en drie medeleerlingen zijn zaterdag opgepakt vanwege het meerdere malen verkrachten van een meisje in de Indiase staat Bihar. Daarnaast worden nog twaalf mensen verdacht van verkrachting.

Dat schrijft The Hindustan Times zondag. De twaalf overige verdachten worden volgens de politie zondag opgepakt. 

De zaak kwam aan het licht nadat het meisje vrijdag een geschreven klacht had ingediend bij de politie. Op dat moment werd het meisje al sinds december 2017 regelmatig verkracht door medeleerlingen en verschillende medewerkers van de school.

In haar verklaring staat dat ze in december door drie klasgenoten werd verkracht in het toilet in de school en dat het werd gefilmd. Ze mocht niets zeggen, anders zou de film online worden gezet. Ondanks dat ze haar mond hield, zetten de leerlingen de video toch online. 

Toen de medewerkers de video in handen kregen, begonnen zij haar ook te chanteren met de beelden. Als ze geen seks met hen wilde, kwam het leven van haar jongere broertje in gevaar, zeiden de leraren. 

India wordt vaak opgeschrikt door verkrachtingszaken. Ondanks strengere wetten die in 2012 zijn ingevoerd, worden vrouwen en meisjes nog regelmatig verkracht in het land.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!