De Franse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid twijfelt aan de conclusies van Egypte over de toedracht van de vliegramp met het EgyptAir-toestel in 2016. Volgens de onderzoeksraad heeft hoogstwaarschijnlijk een brand ervoor gezorgd dat de Airbus met 66 mensen aan boord in de Middellandse Zee is gestort.

Het Egyptische onderzoekscomité heeft na het ongeval verklaard dat er sporen van explosieven zijn ontdekt. Het comité gaat uit van opzet.

De Franse onderzoeksraad komt tot een heel andere conclusie en heeft kritiek op de Egyptische onderzoekers. Het is nooit duidelijk geworden of het incident verder is onderzocht, meldt de raad die nog altijd op een definitief rapport van Egypte wacht.

De Airbus A320 is op 19 mei 2016 van de radar verdwenen tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. Alle inzittenden van vlucht MS804 zijn om het leven gekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!