Opnieuw zijn mensen in de Mexicaanse plaats Tultepec omgekomen door explosies in een vuurwerkopslag. Lokale media melden dat er twee explosies zijn geweest. Televisiebeelden tonen grote rookpluimen boven de stad.

Volgens de autoriteiten zijn ten minste 24 mensen om het leven gekomen. 17 personen kwamen direct om het leven en 7 anderen overleden in het ziekenhuis. Zeker 49 anderen raakten gewond. Een regionale overheidsfunctionaris zei op de Mexicaanse televisie dat ook omstanders die wilden helpen en reddingswerkers slachtoffers van het ongeluk zijn.

Tultepec, in de buurt van Mexico-Stad, geldt als het centrum van de Mexicaanse vuurwerkindustrie. Het komt vaak tot ernstige ongevallen in de veelal geïmproviseerde werkplaatsen, opslaglocaties en markten.

Zo zijn in juni ten minste zeven mensen door vuurwerk om het leven gekomen. En in 2016 zijn tientallen mensen omgekomen door een zware explosie op een vuurwerkmarkt.

Man filmt dodelijke vuurwerkexplosie bij Mexico-Stad
47
Man filmt dodelijke vuurwerkexplosie bij Mexico-Stad

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!