Reddingswerkers zijn het donderdag nog niet eens geworden over hoe de twaalf voetballers en hun trainer uit de ondergelopen grot in Thailand gehaald moeten worden.

De Thaise marine heeft voorgesteld om te wachten tot het water terugloopt. Dat zou pas over vier maanden aan het einde van het regenseizoen zijn.

Anderen stellen echter dat de jongens al binnen een paar dagen uit de grotten kunnen worden gehaald, als het weer gunstig is, er genoeg water uit de grotten gepompt kan worden en de jongens kan worden geleerd om te duiken. Er zou tot nu toe al 120 miljoen liter uit de grotten gepompt zijn. Weerbureaus in Thailand voorspellen echter hevige regenval vanaf zaterdag.

Het is aan het Thaise reddingsteam om te beslissen of en wanneer de jongens sterk genoeg zijn om aan de complexe reis terug naar boven te beginnen.

Vermissing

De twaalf tieners en hun 25-jarige trainer werden maandag na een zoektocht van negen dagen in de grotten gevonden. De groep was verzwakt, maar in redelijk goede gezondheid. Artsen zijn bij de groep ter plaatse. Ook heeft de groep nu beschikking over eten en water.