De Britse antiterreurdienst is ingeschakeld bij het onderzoek naar de onbekende stof die twee mensen in Amesbury in het ziekenhuis deed belanden.

Monsters van de stof zijn overgebracht naar het overheidslaboratorium in Porton Down. Daar wordt onderzoek naar chemische wapens gedaan.

Twee veertigers kwamen zaterdag in aanraking met een nog onbekende stof. Ze werden onwel en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Hun toestand is kritiek, meldt de politie. Aanvankelijk dacht de politie dat het om vervuilde drugs ging, maar nu houdt ze ook rekening met onder meer misdaad.

Amesbury ligt vlak bij de stad Salisbury, waar begin maart een aanslag met zenuwgas op de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia gepleegd werd. Ze verbleven daarna allebei wekenlang in het ziekenhuis en er werd voor hun leven gevreesd.

Sporen van het gif waren in april nog altijd in het stadje aanwezig. Volgens de gezondheidsdiensten is er momenteel geen gevaar voor de volksgezondheid meer.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!