Het dodental door het scheepsongeval in Indonesië is opgelopen tot 31. Ongeveer 130 opvarenden van de gezonken veerboot zijn gered.

Drie personen worden nog vermist, zegt een functionaris van het ministerie van Transport. De veerboot, die ook tientallen voertuigen vervoerde, raakte dinsdag in nood bij het eiland Sulawesi. De pont maakte water en begon te zinken.

Daarop besloot de kapitein zijn schip aan de grond te laten lopen. Hij hoopte zo te voorkomen dat de veerboot volledig zou zinken, zeggen de autoriteiten. De schipper en de eigenaar van het schip waren naar verluidt de laatste twee mensen die van boord gingen.

De reddingsdienst stelt dat in totaal 164 passagiers en bemanningsleden aan boord van de veerboot waren. Op televisiebeelden was te zien hoe tientallen mensen zich aan het kantelende vaartuig vastklampten of in zee lagen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!