De Britse regering wil omstreden behandelingen die homoseksuelen van hun geaardheid moeten 'genezen' verbieden. Minister Penny Mordaunt (Gelijke Behandeling) sprak over een "weerzinwekkende praktijk" die in de ban gedaan moet worden.

Uit een landelijk onderzoek onder 108.000 mensen uit de Britse lhbt-gemeenschap blijkt dat 2 procent van de respondenten zo'n behandeling zou hebben ondergaan, schrijft de BBC dinsdag.

Nog eens 5 procent van de lhbt'ers, een afkorting die staat voor lesbienne, homo, biseksueel of transgender, kreeg een dergelijke therapie aangeboden.

De behandelingen omvatten in de meest extreme gevallen ook correctieve verkrachtingen, zei Mordaunt tegen radioprogramma Today.

Extreme therapie

"Dit is een erg extreme zogenoemde therapie die bedoeld is om homoseksuelen te 'genezen'. Maar natuurlijk is homosekualiteit geen ziekte en dus niet te genezen", aldus de minister.

De regering onderzoekt volgens de bewindsvrouw nog wat de beste manier is om een verbod in te voeren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!