De politie van de Britse plaats Chester heeft een medewerkster van een ziekenhuis aangehouden. Zij wordt verdacht van de moord op acht baby’s.

De vrouw werkt op de afdeling voor te vroeg geboren baby's van het ziekenhuis in Chester. Zij wordt ook verdacht van poging tot moord op zes andere zuigelingen.

De arrestatie volgt op een groot politieonderzoek naar de dood van een opvallend aantal baby’s in het ziekenhuis. Het gaat om zeventien verdachte sterfgevallen en vijftien bijna-sterfgevallen tussen juni 2015 en juni 2016.

De politie beklemtoont dat het onderzoek nog gaande is maar spreekt wel van een "belangrijke stap". De vrouw zal op korte termijn worden verhoord.

De leider van het onderzoek zegt dat de zaak "een enorme impact heeft op alle gezinnen, medewerkers en patiënten van het ziekenhuis". Hij stelde dat de ouders van de baby's worden ondersteund door gespecialiseerde agenten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!