Zeker twaalf mensen zijn omgekomen nadat een veerboot voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi gezonken is.

Het is nog onduidelijk hoeveel opvarenden zijn gered. Er zouden 140 mensen aan boord van het schip geweest zijn. Op televisiebeelden is te zien dat tientallen passagiers zich aan het kantelende vaartuig vastklampen, in het water springen of in het water liggen.

Slachtoffers worden volgens de autoriteiten met vissersschepen en kleine boten in veiligheid gebracht. Het is nog onduidelijk hoeveel drenkelingen zijn gered.

De krant Jakarta Post bericht dat de veerboot volgens het scheepsmanifest ook achttien motoren, veertien auto's, twee bussen en veertien vrachtwagens aan boord had. Reddingsdienst Basarnas meldt volgens de krant dat het incident vermoedelijk is veroorzaakt door een lek in de romp.

Indonesië wordt vaker opgeschrikt door bootrampen. Zo kwamen vorige maand naar schatting ongeveer tweehonderd mensen om het leven toen een overvolle veerboot zonk op het Tobameer.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!