Het dalende regenwater in de grot Tham Luang waar twaalf Thaise jongens en hun voetbaltrainer vastzitten, zorgt ervoor dat de reddingswerkers dichter bij de plek kunnen komen waar de groep mogelijk vastzit.

De reddingswerkers zijn ook van plan om nog meer water uit de grot te pompen. Tegelijkertijd zijn de duikers in kamer drie gekomen, de vermiste groep zit vermoedelijk in kamer twee. 

De mensen die zoeken naar de kinderen, hopen dat ze een platform hebben bereikt dat op drie kilometer ligt van de plek waar de groep vermoedelijk vast is komen te zitten. 

"Na kamer drie komen we bij het platform. Het is moeilijk om daar te komen vanwege het water en de duisternis", aldus een reddingsmedewerker.

De groep van twaalf kinderen tussen de 11 en 16 jaar oud en hun 25-jarige trainer zijn acht dagen geleden vermist geraakt in de grotten. Sindsdien hebben ze geen contact met de buitenwereld gehad.

Thaise autoriteiten laten weten dat ze nog in leven kunnen zijn, als ze schoon water hebben gevonden. De omstandigheden in de grot zijn goed, er is genoeg zuurstof en de temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!