Een dag voor de presidentsverkiezingen in Mexico is in de zuidelijke staat Quintana Roo opnieuw een journalist vermoord.

Jose Guadalupe Chan Dzib werd vrijdagavond in het stadje Saban doodgeschoten in een kroeg, stellen plaatselijke media.

De Mexicanen gaan zondag naar de stembus om een nieuwe president, een nieuw parlement en zo'n 3.000 lokale en regionale bestuurders te kiezen. De socialist Andres Manuel Lopez Obrador ligt volgens de peilingen op koers om de nieuwe president te worden.

In de aanloop naar de verkiezingen is het geweld in Mexico de afgelopen tijd opgelaaid. Tientallen politici op nationaal en landelijk niveau werden de afgelopen weken ontvoerd of vermoord en ook enkele journalisten werden het slachtoffer.

Volgens het Mexicaanse veiligheidsadviesbureau Etellekt zijn tijdens de campagne al meer dan honderd kandidaten vermoord. Dat maakt deze campagne tot de gewelddadigste uit de Mexicaanse geschiedenis.

Quintana Roo werd tot voor kort als een van de veiligste regio's beschouwd, maar door bende-oorlogen en politiek geweld heerst nu grote onrust in de staat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!