Tienduizenden Amerikanen hebben zaterdag in verschillende steden geprotesteerd tegen het immigratiebeleid van president Donald Trump. Ze eisen dat er een einde komt aan de strenge regels voor illegale immigranten. 

Demonstranten liepen onder meer met borden waarop stond 'families horen bij elkaar'. De organisatoren van het protest schatten dat er ongeveer 30.000 mensen meededen aan een van de demonstraties in Washington. 

Trump ligt de afgelopen tijd onder vuur vanwege het immigratiebeleid. De strenge regels zorgen ervoor dat illegale immigranten, die volgens de president voor criminaliteit zorgen, van hun kinderen werden gescheiden. 

Onder druk van deze kritiek maakte Trump eerder deze maand al met een decreet een einde aan de scheiding van de gezinnen. Maar nog altijd zijn tweeduizend kinderen gescheiden van hun ouders.

Amerikanen protesteren tegen immigratiebeleid Trump

Arrestaties

In de afgelopen paar weken hebben meerdere demonstraties plaatsgevonden. Vrijdag werden volgens Amerikaanse media nog zeshonderd mensen opgepakt toen een protest uit de hand liep. 

Demonstranten drongen een kantoorgebouw van de Amerikaanse Senaat binnen en riepen er leuzen tegen Trump. Ze gingen op de grond zitten en hulden zich in zilverkleurige dekens. Toen de demonstranten weigerden het pand te verlaten, zijn ze gearresteerd. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!