In het centrum van de Zweedse stad Helsingborg zijn meerdere mensen gewond geraakt bij een schietpartij. De toedracht van de schietpartij, die rond 20.00 uur plaatsvond, is nog onduidelijk.

Meerdere gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, melden diverse Zweedse media. Tegen de krant Aftonbladet zegt de politie dat het gaat om vier gewonden. 

Volgens ooggetuigen reed een motorrijder in op het publiek. Het is niet bekend of dit vóór of na de schietpartij gebeurde. Niemand is nog opgepakt.

Het incident vond plaats in de buurt van de Gustav Adolf-kerk in het hartje van de Zuid-Zweedse stad. Over de aard van de verwondingen kon de politie nog geen mededelingen doen. Minstens één persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Er is veel politie op de been. Helsingborg ligt in het zuiden van Zweden, op ruim 500 kilometer afstand van de hoofdstad Stockholm. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!