De Amerikaanse komiek John Melendez heeft de Amerikaanse president Donald Trump voor de gek gehouden door hem te bellen en zich voor te doen als de senator van New Jersey Robert Menendez. 

Melendez, die zijn podcast maakt onder de naam 'Stuttering John', belde het Witte Huis en deed zich eerst voor als een assistent van senator Menendez. Hij noemde zichzelf Sean Moore. "Sean als in Sean Connery en Moore als in Roger Moore." Dat zijn twee acteurs die James Bond hebben gespeeld. 

De komiek werd in eerste instantie niet doorverbonden, maar na enig aandringen, ging de telefoniste van het Witte Huis overstag. Zo is te horen in de podcast van Melendez.

Vervolgens werd hij doorverbonden met Trump, die op dat moment in het presidentiële vliegtuig Air Force One zat. Hij kreeg eerst een andere telefonist aan de lijn, die zei dat de president hem snel terug zou bellen. Daarna belde de schoonzoon van Trump, Jared Kushner, om de belafspraak te bevestigen.

Niet veel later belde Trump. Hij dacht Menendez aan de lijn te hebben en verwees naar een corruptiezaak waarin de senator onlangs was vrijgesproken. "Je zat onterecht in een nare situatie", aldus Trump. 

Melendez vroeg Trump hoe hij bepaalde dingen moest uitleggen aan de kiezers in New Jersey en welke keuzes Trump ging maken met betrekking tot de migranten en de nieuwe rechter in het Hooggerechtshof. De president gaf daar dezelfde antwoorden op als in de Amerikaanse media. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!