De Thaise autoriteiten zoeken nog altijd naar de twaalf jongens en hun voetbalcoach die vastzitten in een overstroomde grot. Hoewel sinds de vermissing van zaterdag niets meer van de groep is vernomen, heeft de politie noodpakketten in de grot gedropt. 

De zoektocht naar de vermisten wordt bemoeilijkt door hevige regenval. Hulpdiensten proberen zo veel mogelijk water uit de kilometerslange grot te pompen. Duikers zoeken onder water mee naar de dertien personen.

Reddingswerkers hebben in de grot meerdere handafdrukken gevonden. Zij denken dat die toebehoren aan de vermiste elf- tot zestienjarigen, maar kunnen dat niet met zekerheid stellen. Verder zijn geen andere sporen aangetroffen.

De twintig verstuurde noodpakketten zijn gevuld met eten, drinken, medicijnen en zaklampen. Ook hebben de autoriteiten een notitie toegevoegd. "Indien ontvangen, antwoord dan en toon op de kaart waar je bent. Hulp zal snel volgen", luidt de boodschap. De politie hoopt dat de tieners de dozen terug richting de uitgang kunnen laten drijven.

De grot, Tham Luang, staat erom bekend regelmatig te overstromen. Hiervoor wordt bij ingang voor gewaarschuwd. Op deze plek zijn vorig weekend diverse eigendommen van de vermisten gevonden, onder meer fietsen en voetbalschoenen. De Thaise premier Prayuth Chan-ocha bezocht de locatie vrijdag. 

Met een totale lengte van 7 kilometer geldt de Tham Luang als de op drie na langste grot in het land. De ruimte ligt in de noordelijke provincie Chiang Rai. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!