De man die wordt verdacht van het doodschieten van vijf mensen op de redactie van de Amerikaanse krant Capital Gazette is aangeklaagd voor vijfvoudige moord.

Het gaat om de 38-jarige Jarrod R., meldt CNN vrijdag op basis van documenten uit de rechtbank.

De man zou donderdag in de stad Annapolis het vuur hebben geopend op de redactie. Bij de schietpartij zijn vijf werknemers omgekomen en drie personeelsleden gewond geraakt. Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie journalisten. 

De Capital Gazette heeft vrijdag overigens gewoon een krant uitgegeven. Op de voorpagina zijn als eerbetoon foto's van de vijf slachtoffers afgedrukt.

Agenten

Een hulpsheriff meldde eerder al dat de eerste politieagenten al na een minuut ter plaatse waren in het gebouw. De politie denkt dat hierdoor veel levens gered zijn. Na de schietpartij is een explosief gevonden. Bomspecialisten hebben het projectiel onschadelijk weten te maken. 

De man had in 2012 een rechtszaak tegen twee redacteuren van de krant aangespannen wegens laster. Er was een artikel over hem verschenen waarin hij werd beschuldigd van het online lastigvallen van mensen. De vermeende schutter claimde dat de berichtgeving zijn leven heeft verwoest. 

De rechtbank heeft de journalisten gelijk gegeven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!