Het Belgische Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de vrijspraak van achttien verdachten van de diamantroof op luchthaven Zaventem in 2013. Het Parket heeft celstraffen van één tot acht jaar geëist, maar de rechtbank heeft alle verdachten vorige maand vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Het ging om vijftien mannen en drie vrouwen. De zaak tegen de hoofdverdachte moet nog worden behandeld. Hij zit in een Franse cel voor een ontvoeringszaak. Bij de roof werd voor 37 miljoen euro aan diamanten buitgemaakt.

Minstens acht gewapende en gemaskerde personen drongen op 18 februari 2013 het luchthaventerrein met een busje binnen en reden tot aan het vliegtuig van een Zwitserse luchtvaartmaatschappij.

Daar stond een wagen van een beveiligingsfirma met kistjes met diamanten klaar. Die moesten worden overgeladen naar het ruim van het vliegtuig. De daders wisten de kistjes te bemachtigen en waren binnen enkele minuten met hun buit verdwenen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!