Een Russisch bedrijf dat wordt verdacht van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen wil dat een aanklacht van speciaal aanklager Robert Mueller wordt verworpen. Het bedrijf richtte zich met het verzoek tot een federale rechter in de VS, meldt Reuters.

Volgens Concord Management and Consulting was de benoeming van Mueller tot speciaal aanklager in strijd met de wet. Ook zou Mueller niet de autoriteit hebben om te vervolgen.

Mueller heeft dertien Russische staatsburgers en drie Russische bedrijven, waaronder Concord, in staat van beschuldiging gesteld. Ze worden verdacht van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en politieke processen.

Volgens de aanklacht staat Concord onder controle van de Russische oligarch Yevgeny Prigozhin. Die wordt door Russische media ook de 'de kok van Poetin' genoemd.

Een ander bedrijf van Prigozhin, Internet Research Agency, wordt verdacht van het organiseren en financieren van een heel leger trollen op internet in 2016 om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Sociale media als Tumblr en Facebook hebben al accounts aan Internet Research Agency gelinkt.