Het complete politieteam van de Mexicaanse stad Ocampo is zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een kandidaat-burgemeester.

De 64-jarige Fernando Angeles Juarez is donderdag doodgeschoten door nog onbekende gewapende mannen. Het slachtoffer was een succesvolle zakenman en lid van de centrumlinkse politieke partij PRD.

Na de moord is een hoge gemeenteambtenaar beschuldigd voor betrokkenheid bij de moord. Toen federale agenten de ambtenaar zaterdag wilden arresteren, werden zij gehinderd door lokale politieagenten. De 28 agenten worden verdacht van het onderhouden van banden met criminele organisaties in de regio.

Het is in het gebied de derde moord op een politicus in een week tijd. In aanloop naar de verkiezingen zijn in Mexico meer dan honderd politici vermoord. Op 1 juli wordt een nieuwe president gekozen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!