Frankrijk heeft zaterdagavond tien extreemrechtse verdachten gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van gewelddadige acties tegen moslims.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken maakte de arrestaties zondagavond bekend. Het is niet bekend wat de verdachten precies van plan waren, onderzoek moet dat verder uitwijzen. Een deel van de beoogde slachtoffers zouden volgens de groep gelinkt zijn aan de radicale islam.

Franse veiligheidsdiensten onderschepten berichten van verdachten die gemonitord werden. Hieruit bleek dat de groep op zoek was naar wapens. Bij doorzoekingen werden ook al wapens ingenomen. De tien verdachten zijn zaterdag verspreid over het land opgepakt.

De aanklagers zijn hun onderzoek naar de verdachten zo'n twee maanden geleden begonnen.

Frankrijk heeft al een aantal jaren te maken met terrorisme. Meer dan 240 mensen zijn gedood bij de aanvallen, de meesten bij de aanslagen in november 2015 in Parijs.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!