Indonesische hulpdiensten hebben de gezonken veerboot op het Tobameer in Noord-Sumatra gelokaliseerd. Een functionaris bevestigt dat de ferry op de bodem is geïdentificeerd met behulp van apparatuur voor bodemonderzoek.

De veerboot ligt op een diepte van 450 meter, niet ver van de plek waar de boot is gezonken, meldt de directeur van het bedrijf dat bij het bodemonderzoek is betrokken. Vanwege de diepte kunnen geen duikers worden ingezet. Onderwaterdrones zijn nodig om de bevindingen met zekerheid vast te kunnen stellen.

Sinds de overvolle ferry vorige week maandag is gezonken, worden zeker honderdnegentig mensen vermist. Drie lichamen zijn geborgen. Achttien mensen hebben de ramp overleefd, onder wie de kapitein. Het aantal vermisten is drie keer zo hoog als de capaciteit van het schip. 

Het Tobameer is het grootste vulkanische meer ter wereld. Het is ongeveer 100 bij 31 kilometer en is populair onder toeristen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!