De aanval met een granaat op de premier van Ethiopië zaterdag heeft een tweede leven geëist. De minister van Volksgezondheid maakte zondag bekend dat een slachtoffer aan de verwondingen is overleden.

Tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad Addis Abeba met premier Abiy Ahmed wierp iemand een granaat naar het podium. Daardoor viel in eerste instantie één dode en raakten ruim 150 mensen gewond. De 41-jarige regeringsleider bleef ongedeerd.

De explosie was direct nadat Ahmed een speech had gehouden. De politie liet weten dat bij het onderzoek naar de daders van de aanslag zes personen zijn aangehouden. Over de achtergrond van de verdachten liet de politie zich niet uit.

Daarnaast zijn negen politieambtenaren, waaronder het plaatsvervangend hoofd van de politiecommissie, zijn gearresteerd. Hen wordt verweten dat de beveiling niet in orde was.

Ahmed is sinds april premier van het Afrikaanse land.

Paniek na ontploffing granaat op bijeenkomst Ethiopië
38
Paniek na ontploffing granaat op bijeenkomst Ethiopië

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!