Een restauranthouder in Virginia heeft woordvoerder Sarah Sanders van het Witte Huis uit zijn zaak gezet omdat ze voor president Donald Trump werkt. Sanders liet zaterdag weten dat ze ''beleefd'' gehoor gaf aan het verzoek om te vertrekken uit de Red Hen in de stad Lexington.

''Ik probeer mensen altijd met respect te behandelen, ook degenen met wie ik het niet eens ben'', aldus Sanders. ''Ik zal dat blijven doen.''

Een van de eigenaars van het restaurant laat aan The Washington Post weten dat ze het besluit heeft genomen na overleg met het personeel van de Red Hen. Zo noemt ze dat meerdere werknemers homoseksueel zijn en dat Sanders eerder Trumps wens om transgenders te weren uit het leger had verdedigd. 

Ook hadden ze Sanders vragen over het harde anti-immigratiebeleid zien ontwijken. Trump ligt de afgelopen periode onder vuur vanwege deze aanpak. In zes weken tijd zijn meer dan tweeduizend kinderen gescheiden van hun ouders als gevolg van het beleid. 

Activisten

Afgelopen week werden activisten in Washington woedend toen ze Kirstjen Nielsen, die als minister medeverantwoordelijk is voor het beleid, uitgerekend in een Mexicaans restaurant zagen eten.

De betogers drongen boos het populaire restaurant MXDC Cocina Mexicana binnen, vlakbij het Witte Huis. ''Schande'' en ''Stop het scheiden van gezinsleden'', riepen ze de bewindsvrouw toe. Nielsen is minister van Binnenlandse Veiligheid. Na tien minuten te zijn uitgejouwd, verliet Nielsen het restaurant.