Delegaties uit Noord- en Zuid-Korea hebben vrijdag gesprekken gevoerd over een reünie voor mensen die familie aan de andere kant van de Koreaanse grens hebben. Die hereniging moet op 15 augustus plaatsvinden.

​Het gesprek is een gevolg van afspraken die door de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zijn gemaakt. Het Rode Kruis nam het initiatief voor de ontmoeting die plaatsvond in Noord-Korea.

Voor mensen die familie in het andere Korea hebben, is deze reünie wellicht een laatste kans om elkaar te zien. Veel van hen zijn de leeftijd van zeventig jaar al gepasseerd. Naast de reünie wordt ook gekeken of familieleden via videogesprekken en brieven met elkaar in contact kunnen blijven.

Het is niet duidelijk of Noord-Korea heeft geëist dat twaalf vrouwen die in 2016 naar Zuid-Korea zijn overgelopen, uitgeleverd worden. Dat was eerder wel een voorwaarde voor het mogelijk maken van de reünie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!