De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, is opgenomen in het ziekenhuis van Auckland voor de geboorte van haar eerste kind. Ze is de eerste wereldleider in 28 jaar tijd die een kind krijgt tijdens haar ambtsperiode.

De 37-jarige Ardern maakte in Januari bekend dat ze zwanger is. De socialist is namens de labourpartij sinds oktober vorig jaar hoofd van de regering. Ze is de jongste premier die het land ooit heeft gehad.

Na de geboorte van haar kind neemt Ardern zes weken zwangerschapsverlof. Tot die tijd neemt vice-premier Winston Peters de taken over van de regeringsleider. Ardern heeft aangegeven dat ze tijdens haar verlof regelmatig in contact zal staan met Peters en dat ze bij grote beslissingen betrokken wordt.

De Pakistaanse premier Benazir Bhutto was in 1990 de laatste vrouwelijke premier die beviel van een kind tijdens haar ambtsperiode. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!