De Duitse recherche is ervan overtuigd dat een Tunesiër in Keulen een terroristische aanslag met het gif ricine aan het voorbereiden was. De man was duidelijk bezig een 'biobom' te maken.

Dat meldt de leider van de federale recherchedienst BKA Holger Münch woensdag. De informatie om die gifbom te maken, heeft hij van het internet gehaald.

De 29-jarige man werd afgelopen week dinsdag in zijn woning in Keulen aangehouden, omdat hij volgens inlichtingendiensten verdachte zaken op internet had besteld.

Hij bleek de stof ricine in huis te hebben. De man werd meteen verdacht van terroristische activiteiten. De zeer giftige stof is afkomstig uit bonen van een Afrikaanse plant en staat ook als chemisch wapen te boek.

Het is niet bekend of de man medeplichtigen heeft gehad en evenmin waar en wanneer hij van plan was toe te slaan. Mogelijk handelde hij op eigen houtje. Münch toonde zich bezorgd, omdat er in Duitsland mogelijk honderden dergelijke geradicaliseerde eenlingen zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!